8 Ekim 2019 Salı

Kayseri Günlüğü

Gezmeyi seven biri değilim baştan söyleyeyim. Fakat her şey bir gece yorgun ve birazda uykusuz olduğum bir an telefonun ucundaki şahsın Kayseri'ye ucuz bilet buldum gider miyiz demesi ile başladı. Biletler alınmış ve gidiş günü gelmiş ve tabi bende uflamalar başlamıştı.
Uçak Kayseri Hava-limanına inene kadar içim mızmız bir çocuk misali hep havalandı durdu. Ve sonra... Üniversiteden yoldaşım Ahmet'i görünce hatıraların ve hatrın efsunladığı bir hal ile içimdeki çocuk adam olu verdi.
Kayseri tarih kokan havası ile bir tarihçinin mutlaka görmesi gereken bir belde. Selçuklu Mimari si şehrin siluetine hakim bir eda ile karşınızda durmakta. Buğulanmış bir tarihin üzerindeki buğuyu şöyle bir eliniz ile sili veriyorsunuz.
Erciyes Dağı Kayseri Erciyes Spor'a inat tüm heybetiyle karşınızda dimdik duruyor. 3916 adımlık bir tırmanışın zirvesinde buluveriyorsunuz kendinizi. Dağı Yaradan'ın büyüklüğünü anlamak için dağın yamacına bile ilişmek yetiyor.
Velhasıl....
Kayseri ben senden razıyım, sen benden razı mısın?
Not: Kayseri'de eğitimciler ile de buluşuyor, hasbıhal ediyoruz. Arkadaşlar (Ne tesadüf bize sohbet darlık eden yönetici arkadaşın adı da Ahmet'ti. Üç Ahmet'in arasında kaldık anlayacağınız,  ) güzel işlere imza atmışlar tebrik ediyor darısı buradakilerin de başına diyorum.

İbrahim Kaya, 21 Nisan 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder